sábado, 9 de noviembre de 2013

Taller MMI (Materials Multimèdia Interactius) II: Activitats Interactives

Per a aquesta sessió havíem de cercar eines per a crear activitats interactives, és a dir, cercar pàgines que ens permetessin crear les nostres pròpies activitats.

Jo vaig triar Educaplay.

  • Nom de l'eina: Educaplay










  • URL:


  • Forma d'execució:


Aquesta eina es pot emprar a través de la Web.

  • Modalitats d'accés i distribució dels continguts creats:


Per accedir a aquesta pàgina no fa falta descarregar - la, la podem utilitzar de forma on - line. Podem accedir a les activitats ja creades per altres usuaris, ralitzar aquestes activitats i obtenir resultats, però res de tot això quedarà guardat ni formarem part del ranking de puntuacions ni podrem fer comentaris a les activitats dels altres si no ens enregistrem. Aquest enregistrament és totalment gratuït. Un pic ja som usuaris de la pàgina podrem comentar les activitats dels altres i formar part del ranking de puntuacions. I el més important, ja podrem crear les nostres activitats, opció que no era possible si no estem enregistrats. Aquestes activitats poden ser accessibles a la resta d'usuaris a partir d'unes etiquetes que s'han de posar quan es creen, també es poden imprimir.

  • Descripció de les prestacions i utilitats de l'eina:


Aquesta eina permet crear una gran quantitat d'activitats interactives molt diverses i utilitzar les ja creades per altres usuaris. Podem crear i accedir a activitats del tipus:

  1. Endevinalles: consisteix en escriure l'endevinalla que volem i després ficar - li la paraula que seria la resposta. Tenim l'opció de posar pistes si volem, que poden ser pistes amb paraules, imatges o àudio.
  2. Mots encreuats: hem d'escriure les definicions i la seva resposta. A partir de les definicions, els nins, hauran de descobrir la paraula i col·locar - la al seu espai corresponent.
  3. Sopa de lletres: hi ha un llistat de paraules que hauran de cercar dins la sopa.
  4. Completar: hem d'afegir un text i després seleccionar les paraules que volem que no apareguin. Aquestes paraules apareixeran damunt del text i el nin les haurà d'anar introduint a l'espai corresonent.
  5. Diàlegs: consisteix en escoltar i llegir diàlegs.
  6. Dictats: escrivim el text i després s'escoltarà a través de l'àudio per a que els nins el vagin escrivint.
  7. Ordenar lletres i paraules: podem triar una de les dues opcions, però ambdues tenen el mateix mecanisme. Escrivim un parall de paraules que després es desordenaran les lletres i els nins les hauran d'escriure bé o escrivim un parell de frases que es desordenaran les paraules i els nins les han d'ordenar.
  8. Relacionar: consisteix en relacionar paraules.
  9. Mapes: a part de fer referència a mapes geogràfics, també es poden crear mapes sobre el cos. On els nins han de completar - los.
  10. Test: han de seleccionar una de les diverses opcions que apareixen per poder respondre a les preguntes.
  11. Videoquiz: permet crear presentacions.
A l'hora de realitzar les activitats podem indicar l'edat a qui van destinades. També tenim l'opció de fer - les més fàcils o més difícils, afegint temps per contestar, és a dir, que per contestar hi hagi límit de temps. També podem augmentar o disminuir el nombre d'intents.

Quan es realitzen les activitats aquestes es corregeixen i donen l'opció al nin de veure on s'ha equivocat.

CONCLUSIONS:

Educaplay és molt útil per poder crear activitats interactives, ja que conta amb una gran diversitat d'opcions. És una manera diferent de treballar a classe que pot ser motivadora, més dinàmica i entretinguda que la forma de treballar habitual.

Són fàcils de crear i es poden adaptar a l'edat dels infants i als continguts que es donen a l'aula, ja que som nosaltres els que les dissenyem. Encara que també podem contar amb una gran varietat d'activitats ja creades per altres usuaris que també ens poden ser molt útils.

CREACIÓ D'ACTIVITATS:


A continuació, havíem d'elaborar una sèrie d'activitats amb aquesta pàgina que estiguessin relacionades amb el nostre projectel. Les activitats les he creat conjuntament amb la meva companya Esperança Comas, i el nostre projecte és el de Contacontes.

Hem creat un total de quatre activitats sobre aquesta temàtica. Com que aquesta temàtica és molt àmplia, en comptes d'agafar un conte i extreure les preguntes d'ell, hem decidit treballar amb diversos contes infantils.

Les quatre activitats que hem realitzat són les següents:

  • Mots encreuats:




  • Completar:





  • Relacionar:






  • Endevinalla:





I aquí teniu la Guia Didàctica d'aquestes activitats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario